👉 Bezplatné odborné poradenství v oblasti kožních problémů ☎ +421 905 461 010 👈

Vyhledávání

SUCHÁ NEBO DEHYDROVANÁ POKOŽKA?

Suchá nebo dehydrovaná pokožka? To je otázka, kterou jsem si v loňském roce často kladla. Když se mi na tváři extrémně vysušila pokožka, nevěděla jsem jestli postačí použít hydratační krém na to, aby se pleť upravila.

Teď vím, že je prvořadá hydratace. Pití správného množství vody denně je důležitou součástí péče o sebe a také péče o pleť. Je také důležité přizpůsobit váš přívod vody podle toho, zda máte i fyzickou aktivitu, nebo jak dlouho strávíte na slunci atp. Dalším dobrým způsobným péče o pleť je zvlhčování. Ať už máte normální nebo suchou pokožku, poskytněte jí (obličej i tělo) výživu, aby zůstala svěží a pružná.

Ale vědět, jaký typ pokožky máte, vám pomůže rozhodnout se o nejlepším způsobu ošetření, a tak zjistěte, jestli máte dehydrovanou pokožku, suchou pokožku nebo ekzém.

Pokud trpíte, stejně jako já, krátkými a vzácnými obdobími suché kůže, pravděpodobně jste jen dehydratovali pokožku. Znamená to, že během této doby se snažte se pít více čisté vody a používejte dobrou hydratační kosmetiku. TIP: Po plavání v bazénu se určitě hned osprchujte a použijte vhodný sprchový gel a poté hydratační mléko (tento tip je vhodný pro lidi se suchou a dehydratovanou pokožkou)!

Pokud suchá pokožka je pro vás trvanlivý stav, máte nejpravděpodobněji ekzém. Mnoho lidí si myslí, že nemají ekzém, neboť slovo „ekzém“ znamená „velmi vážný stav pokožky“. Ale ekzém je termín „zastřešující“ množství různých stavů na pokožce od těch mírnějších až po závažnější. Tyto kožní symptomy zahrnují: suchou, svědivou, podrážděnou, zanícenou a červenou pokožku.

Ekzém neboli atopická dermatitida, která je nejčastějším typem ekzému. Nejčastěji se vyskytuje u dětí, ale může se objevit také v jakémkoli jiném věku. Ekzémová "vzplanutí" se mohou vyskytnout často a mohou být rozsáhlé, v závislosti na osobě a vnějším prostředí. Pokud trpíte ekzémem, nejlépe je zvlhčovat pokožku (nejméně 2x denně), používat teplou (spíše než horkou) vodu ve sprchách, jemně čistit a vyhnout se potenciálním spouštěčům, jako je prach, pot a pyl.

Píši tento blog, protože TOPIC SKIN Face & Body Cream je moje odpověď. Pokaždé, když mě zasáhne období dehydratované pokožky, aplikuji krém na mou kůži jednou na večer a pokožka se zharmonizuje. Moje sestra, která trpí častým vzplanutím ekzému, používá 2x denně krém na obličej a tělo TOPIC SKIN Face & Body Cream v kombinaci se sprchovým gelem TOPIC SKIN Face & Body Wash. To znamená, že pro suchou pokožku a dehydrovanou pokožku můžete použít podobné metody k odstranění problémů.

 

Zpět k článkům

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.