👉 Bezplatné odborné poradenství v oblasti kožních problémů ☎ +421 905 461 010 👈

Vyhledávání

4 PŘÍČINY VZNIKU AKNÉ

Máte zájem zjistit některé příčiny vzniku akné?

Hlavní příčinou akné je nadprodukce mazu a blokování folikulů, které neumožní, aby přebytečný maz opustil póry a to často vede k jejich ucpání. Nicméně kromě zvýšené produkce mazu, hormonů a genetiky existují i jiné faktory podporující vznik vyrážek, o kterých byste měli určitě vědět!

1. Jídlo
Kořeněné potraviny obsahují kyselý lykopen, který může zničit hodnoty pH vaší pokožky a spouštět tvorbu akné. Kromě kořeněných jídel dokážou rovněž působit i potraviny jako chléb, mléčné výrobky či čokoláda. Účinnou pomocí, jak se vyvarovat nepříjemných vyrážek způsobených jídlem je, že budete větší pozornost věnovat tomu, co konzumujete a jak vaše pokožka reaguje.

2. Stres
Ach, začarovaný kruh stresu a akné. Se stresem přichází akné a s akné přichází ještě více stresu! Kdykoli, když se cítíte pod tlakem, začíná vaše kůže produkovat stresové hormony, včetně kortizolu, který může stimulovat i vaše mazové žlázy, dále se zvýší také hladina testosteronu a následně i produkce mazu, který pak ucpává póry. Vyzkoušejte meditaci, jděte na čerstvý vzduch a věnujte se sami sobě alespoň na pár minut každý den.

3. Pocení se
Snažíte se redukovat stres například fyzickou aktivitou, ale akné stále přetrvává? Problém může nastat před nebo po tréninku. Důležité je odstranit si make-up ještě před cvičením, nebo přinejmenším ihned po něm. Pokud make-up nenosíte, je to dobrý způsob jak přirozeně vyčistit vaši pokožku od jakýchkoli nečistot, prachu a čehokoli jiného, co by mohlo čekat na to, aby se dostalo do otevřených a zpocených pórů.

4. Zvýšené odlupování pokožky
Někteří se mylně domnívají, že důsledné odlupování pokožky zajistí její jasnější a krásnější vzhled. Přestože exfoliace (odstranění nejstarších mrtvých kožních buněk z povrchu kůže) je skvělý způsob, jak vyčistit pokožku od odumřelých buněk, neměla by se stát součástí vaší každodenní rutiny. Při exfoliaci může dojít k poškrábání ochranné vrstvy kůže a také k jejímu vysušení. Na kůži se mohou začít snáze ucpávat póry, vzniká nadprodukce mazu a tedy i tvorba nepříjemných vyrážek. Nejlepší je aplikovat exfoliaci jednou týdně a používat produkty, které jsou vhodné pro váš typ pleti. Řada kosmetiky Kamedis AC-CLEAR zahrnuje produkty, které nejsou na olejové bázi, ale přitom ošetřují pokožku bez jejího následného vysušení, takže pokožka zůstává hydratovaná.

Máte nějaké další tipy, jak zůstat bez akné? Dejte nám o tom vědět!

 

Zpět k článkům

Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.